21.9.19 tarihinde Gazimağusa’da bir alışveriş mağazasının önünde ki alışveriş arabası içerisinde Emine Dölek  tarafından unutulan 800 Tl değerindeki cep telefonunu sirkat eden GKRY sakini Romanya uyruklu Mihahela Florentina Dommaru (K-37) aleyhinde tanzim edilen sirkat dosyası bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde görüşüldü ve sanık 3000 TL para cezasına çarptırıldı.

İddia makamı adına Mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak aleyhinde getirilen sirkat suçu ile ilgili sanığı itham ederek olguları mahkemeye aktardı. Sanığın tutuklandıktan sonra “ ben aldım özür dilerim” dediğini, arkadaşı kanalıyla GKRY deki evinde bulunan cep telefonunu aldırarak polise teslim ettiğini ve okunan yazılı dava tebliğine de “özür dilerim” cevabını verdiğini aktardı. Şikayetçinin ise bu olayda methaldar bir yabancı uyruklu bayanın olmasından dolayı üzüntüsünü belirterek 6.10.19 tarihinde ek bir ifade vererek şikayetini geri çektiğine vurgu yapan Boşnak zanlının tutuklandığı günden bugüne değin iki buçuk gündür tutuklu olduğunu belirtti.,

Daha sonra söz alan savunma avukatı Melih İlktuğ ise sanığın 16 yaşında bir kız çocuğu olan 37 yaşında Romanya uyruklu bir bayan olduğunu ve kızı ile birlikte GKRK de yaşadığını aktardı. Tutuklu olduğu süre içerisinde kızının komşularının yanında kaldığını belirten İlktuğ işlemiş olduğu suçtan dolayı sanığın son derece üzüntü içerisinde olduğunu belirtti.

Sanığın suçunu kabul etmekle polise yardımcı olduğuna değinen İlktuğ,  şikâyetçinin şikâyetini geri çekmesinin müvekkilini lehine bir durum olarak değerlendirilmesini belirterek hürriyeti bağlayıcı bir cezanın verilmesi durumunda 16 yaşındaki kızının bu durumdan ekileceğine vurgu yaparak İlktuğ bunun dışında bir cezanın takdir edilmesini talep etti.

Sunulan şahadet ve tarafların yapmış olduğu beyanlar ışığında Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler karar öncesinde uyarı niteliğinde bir beyanda bulundu. Güzeler yapmış olduğu uyarasında şu mesajlara yer verdi.

 “sanığın işlediği suç 3 yıla kadar hapisliği gerektirmektedir. Bu tür suçlar son dönemlerde hayli artmıştır. Toplumu derinden etkilemektedir. İnsanlar bıraktıkları eşyaları dönüşte bulup bulmayacakları kaygısı taşımaktadır. Bu nedenle bu tür suçları işleyene caydırıcı cezalar verilmesi gerekmektedir. Sanığın ilk etapta suçunu kabul ettiği, polise yardımcı olduğu ve adaletin erken tecelli etmesine yardımcı olduğu, sirkat ettiği telefonun değerinin cüzi oluşu, sahibine iade ettiği ve 2,5 günden beri tutuklu olduğu, sabıkasız oluşu, müştekinin şikâyetçi olmadığı hususlarını dikkate aldım. Ayrıca metanetini avukatı vasıtasıyla mahkemeye iletmiş, 16 yaşında bir kız çocuğunun komşularında kaldığı hususları da ceza takdir etmemde tarafımdan dikkate alınmıştır. Sanığa son kez bir fırsat vermeyi ve hürriyeti bağlayıcı dışında bir ceza vermeyi uygun buldum” diyerek sanığı işlemiş olduğu suçtan dolayı suçlu bularak 3000 TL para cezası ödemeye mahkum etti.  (MHA)