Maço Türk Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa’da eski kız arkadaşını darp edip burnunu kıran zanlı Abdulsamet Türk teminata bağlanmak için dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Parlak olayla ilgili bulguları aktardı. Parlak huzurda bulunan zanlı Abdulsamet Türk’ün 28 Ekim tarihinde Lefkoşa’da eski kız arkadaşı N.G’nin evine giderek onunla konuşmak istediğini ancak konuşma esnasında tartıştıkları esnada yüzüne yumruk atarak burnunu kırdığını söyledi. Polis olayın akabinde ev kaçan müştekinin peşinden giden zanlının evin kapısını kırıp eve zorla girdiğini ve daha sonrada olay yerinden kaçtığını belirtti. Polis memuru Mustafa Parlak olayın üzerinden 15 gün geçmesine rağmen zanlının önceki gün tespit edildiğini ve tutuklandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.