Lefkoşa’da Büyük Uyuşturucu Operasyonu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa’da meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu meselesi ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, tutuklanan zanlılar Arzu Yazıcı ve Orhan Şekerci tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, Lefkoşa’da 10 Aralık tarihinde tespit edilen zanlılar Gökhan Binici ve Ayhan Yumuşak’a tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddeleri sattığı iddia edilen Arzu Yazıcı’nın tutuklandığını ve evinde yapılan aramada ise 5 gram ağırlığında Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu ile elle sarılmış içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sigara bulunduğunu söyledi.Polis, zanlı Yazıcı’nın gönüllü ifade verdiğini ve konu uyuşturucu maddeleri telefonla ulaştığı Orhan Şekerci’den istediğini ve bir aracı tarafından aldığını söyledi. Polis Orhan Şekerci’nin de tutuklandığını belirterek meselenin çok ciddi olduğunu, soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Fisun Cemaler huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Mahkeme çıkışında zanlıların fotoğrafını çekmeye çalışan basın mensuplarına saldıran yakınları şiddet uygulayınca tutuklandılar. Tutuklanan zanlı yakınları Mehmet Dombik Kinsiz ve Şenay Özaydın’nın bugün mahkeme huzuruna çıkarılması bekleniyor.