Uyuşturucudan yakalandı, Cinsel tecavüzden de yargılanacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis ekibinin yapmış olduğu operasyonda tasarrufunda içinde uyuşturucu madde bulunan elle sarılmış sigara bulunan zanlı Cengiz Deniz tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram, zanlı Cengiz Deniz’in kalmakta olduğu apartmana polis ekibinin bir operasyon düzenlediğini, olayın akabinde polisi gören zanlının elinde bulunan elle sarılı içerisinde uyuşturucu madde olan sigarayı parçalayıp yere attığını söyledi. Bayram, Yere atılan sigarayı polisin emare olarak aldığını ve zanlının evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını evinin giriş katında merdiven ayaklarında ucu yanık bir adet daha elle sarılı içerisinde uyuşturucu madde bulunan sigara bulunduğunu söyledi. Ayrıca konu apartmanın boşluğunda ise içi boş olan 1 adet içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan paket bulunduğunu belirtti.

Mehmet Bayram ayrıca zanlının yakalandığı esnada yanında 16 yaşından küçük olan bir kız çocuğunun da bulunduğunu ve kızdan yapılan sorgulamada zanlı ile birlikte yaşadığını, cinsel ilişkiye girdikleri yönünde ifade verdiğini söyledi. Bayram zanlı aleyhine Lefkoşa Adli Şubenin de 16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz suçundan tahkikat başlattığını ve narkotik ekibinin soruşturmasını tamamlamasının ardından Adli Şubeye teslim edileceğini belirtti. Bayram zanlının soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar soruşturmanın iki ayrı yönde ilerlediğini ve bu nedenle soruşturmaların salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.