Taşkınköy'de kokain soruşturması

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa Taşkınköy bölgesinde zanlı Mustafa Ural’ın aracı içerisinde yapılan aramada kokain türü uyuşturucu madde bulundu. Zanlı tutuklanarak bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci zanlının alınan ihbar üzerine huzurunda aracı içerisinde yapılan aramada yaklaşık 4 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini ve konu uyuşturucu maddeyi aynı gün Güney Kıbrıs’ta 270 euro karşılığında bir şahıstan aldığını ve bir miktarını tasarrufunda bulunan 5 ABD doları banknot yardımı ile kullandığını itiraf ettiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini alınan emarelerin tahlile gönderileceğini ve alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Fatma Şenol huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.