Ledra Palace’ta Kokain

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize Ledra Palace sınır kapısından giriş yapmak isterken şüpheli tavırları nedeni ile orada görevli polis memurları tarafından durdurularak üzerinde arama yapılan zanlı Mariana Sirbu’nun tasarrufunda Kokain türü uyuşturucu madde bulundu. Zanlı tutuklanarak bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görev yapan Polis Memuru Cemal Ramiz olayla lgili bulguları aktardı. Ramiz, huzurda bulunan Romanya uyruklu zanlı Mariana Sirbu’nun 7 Kasım tarihinde saat 11.50 raddelerinde Ledra Palece sınır kapısından ülkemize giriş yapmak istediği esnada şüpheli tavırları nedeni ile üzerinde arama yapıldığını ve tasarrufunda yaklaşık 3 gram ağırlığında Kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis zanlının olayın akabinde tutuklanarak karakola getirildiğini ve mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını gönüllü ifadesinin teyidinin yapılacağını belirten polis zanlının soruşturma maksatlı 3 gün polis te tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.