Kuşçu Ülkeye Binlerce Uyuşturucu Hap İthal Etti

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Ercan Havaalanı’nda Mehmet Uçar’ın makatında 45 gram kokain bulunması ile başlayan soruşturmada yeni bulgular elde edildi. Metin Kuşçu aleyhinde alınan 5 günlük tutukluluk süresinde, belediye işçisi Mehmet Uçar’ın itirafları ile yola çıkan polis, zanlı Metin Kuşçu, Mustafa Kuni ve Mehmet Uçar’ın 2016 yılı içinde ülkeye binlerce hap ithal ettiğini tespit etti. Kuşçu, dün ek tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, 1 Ekim’de yapılan kokainin operasyonun ardından, birçok emareye ve bilgiye ulaştıklarını anlattı. Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Mustafa Kuni’nin Mayıs ayında Türkiye’de ismi tespit edilen bir şahsa 33 Bin Dolar vererek, yarım kilo kokain ve 5 bin adet hap teslim aldığını tespit ettiklerini söyledi.

Soruşturma memuru, ilerleyen tahkikatta zanlı Mehmet Uçar’ın Kuni’nin yönlendirmesi ile 4 Haziran’da Türkiye’ye gittiğini ve söz konusu 33 Bin Dolar karşılığında alınan kokain ve hapı Taşucuna getirip ormanlık alana zulaladığını kaydetti. Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Mehmet Uçar’dan yapılan sorgulamada 2 eylül tarihinde Taşucun’da ismi tespit edilen 2 kişi ile birlikte zanlı Mustafa Kuni’nin yapmış olduğu tahtadan zulalara yerleştirdikleri bin 600 adet uyuşturucu hapı Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye gizlice soktuklarını belirtti.

Bayram, Eylül ayı içinde zanlı Mustafa Kuni ve Metin Kuşçu’nun Mersin’de ismi soy isimi tespit edilen bir kişi ile anlaşarak kilosu 9 Bin 250 Euro karşılığında, 12 kilo Eroin için anlaştıklarını anlattı. Bayram, 12 kilo eroini teslim alması için zanlı Kuni ve Kuşçu’nun, yine zanlı olan Mehmet Uçar ve ismi tespit edilen 1 kişiye 15 Bin 300 Euro ve 500 TL’yi bölüştürüp teslim ettiklerini söyledi. Uyuşturucu kuryeliği yaptığı tespit edilen zanlı Mehmet Uçar’ın parayı bölüştüğü 1 kişi ile birlikte Mersin’e gittiğini ifade eden Bayram, zanlı Uçar’ın teslimatta anlaşamayarak ülkeye geri döndüğünü kaydetti. Polis çavuşu Bayram, zanlı Metin Kuşçu’nun yapılan sorgulamasında uyuşturucu işini Mustafa Kuni ile birlikte ortak yaptığını ve söz konusu 12 kilo eroin’i Londra’ya gönderecekleri yönünde sözlü beyanda bulunduğunu belirtti.

Bayram, zanlı Kuşçu’nun sözlü beyanın ardından Gönyelide faaliyet gösteren Ziraat Bankası’nda Kuni ve Kuşçu’nun görüntülerini tespit ettiklerini kaydetti.Bayram, inceledikleri banka kamera kayıtlarında zanlı Kuni ve Kuşçu’nun Eylül ayında ellerinde yüklü miktarda para ile bankada işlem yaptıklarını ve 13 Bin 300 Euro nakit para teslim aldıklarının kamera görüntülerinde tespit edildiğini belirtti.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, tutukluluk süreleri henüz dolmayan zanlılar arasında bulunan Mustafa Kuni’nin evinde 7 Ekim tarihinde mahkeme emri ile arama yapıldığını söyledi. Bayram, zanlının evinde uyuşturucu hapları getirmek için yapılan tahtada zulalar ve parçalanmış zulalar tespit ettiklerini kaydetti. Soruşturmanın derinleştirilerek, Türkiye Cumhuriyeti Narkotik Şube ile istişare içinde çok titiz çalıştıklarını kaydeden Bayram, zanlı Mehmet Uçar’ın tutukluluk süresinde Taşucun’da ormanlık alandaki zulasının yerini itiraf ettiğini belirtti. Bayram, zanlı Uçar’ın tarifi ile Taşucu ormanlık alanda polisin 4 bin 100 adet

hap ve 48 gram kokain ele geçirildiğini ifade etti. Polis çavuşu Mehmet Bayram toplam 5 kişinin tutuklu bulunduğu ve 2 kişinin ise arandığı uyuşturucu soruşturmasının uluslararası devam ettiğine dikkati çekti. Bayram, zanlı Metin Kuşçu’nun 8 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine ve suçun vahametine dikkati çekerek 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.