Kurşunlama zanlısı tutuklandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da geçtiğimiz gece meydana gelen kavgada tasarrufundaki kurusıkı tabanca ile ateş açan zanlı Ahmet Cengiz tutuklanmasının ardından bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis çavuşu Ercan Atasay olayla ilgili bulguları aktardı. Atasay, 24 Nisan saat 21.30 sıralarında aldıkları bilgide Dereboyu bölgesinde Corner Pup isimli mekanda kavga çıktığını, çıkan kavgada zanlı Ahmet Cengiz’in tasarrufundaki silah ile gelişi güzel havaya beş el ateş açıp kaçtığını öğrendiklerini, bunun üzerine olay mahalline giderek soruşturma yaptıklarını söyledi. Yapılan soruşturmada Kemal Getirmez’in olay günü zanlıya mesaj atıp olay yerine çağırdığını, zanlının geldiğini, aralarında tartışma çıktığını ve bu tartışmada zanlının Getirmez’e tokat attığını, Kemal Getirmez’in ise şişe ile Cengiz’in yüzüne vurduğunu, yanındaki arkadaşlarının ise zanlının üzerine yürüdüğünü söyledi. Bunun üzerine zanlının aracında bulunan kurusıkı silahı alıp havaya 5 el ateş açıp aracı ile kaçtığını kaydeden Atasay, olaydan sonra Girne’ye kaçan zanlının 26 Nisan sabah saatlerinde polise teslim olduğunu, kaçmakta kullandığı aracın yeri ile olayda kullandığı silahın yerini polise gösterdiğini, araç ile silahın emare olarak alındığını kaydetti. Atasay, olayla ilgili bir işyerine ait kamera görüntüsünü incelediklerini, incelenecek kamera görüntüleri ve alınacak ifadeler olduğunu ifade ederek, zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.