Kurşunlama Meselesinde Yeni Tutuklu

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ortaköy’de “Deniz Off-Licence” isimli iş yerinin 4 Mayıs’ta kurşunlanarak vitrin camının kırılması olayıyla ilgili tutuklu sayısı üçe çıktı. Koral Kalkan ile Hüseyin Karakışla’nın ardından Süleyman Gür isimli zanlı da yakalandı. Kalkan’ın tetiği çeken kişi olduğu, Karakışla’nın Kalkan’a silah temin ettiği ve silahı Süleyman Gür’den aldığı belirtildi. Üç zanlı bugün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili iddiaları aktaran polis, Koral Kalkan, Hüseyin Karakışla ve Süleyman Gür’ün 4 Mayıs tarihinde meydana gelen kurşunlama olayı ile ilgili tutuklandığını belirtti. Polis, kurşunlama olayının hemen ardından bölgedeki kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlı Koral Kalkan’ın 1 Haziran’da tutuklandığını söyledi. Polis, zanlı Kalkan’ın mahkeme emri ile evinde gerçekleşen aramada 2 adet kullanılmış mermi çekirdeği, birçok model cep telefonu ve içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan naylon poşet bulunduğunu belirtti. Kalkan’a tabancayı 3 bin 500 TL’ye sattığı tespit edilen Hüseyin Karakışla’nın ise Gazimağusa’da tespit edildiğini ifade eden polis, yapılan soruşturmada Karakışla’ya silahı veren şahsın ise Süleyman Gür olduğunu belirlediklerini ifade etti. Polis, zanlı Gür’ün de önceki gün Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Polis, üç zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini, olay silahının bulunmadığını, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek zanlı Gür’ün, 3 diğer zanlıların ise 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.