Kundaklama zanlıları 6 oldu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerine eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayı ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüten polis, dün Mustafa Kaya isimli şahsı da suçla bağlantılı olarak tespit edip gözaltına aldı. Zanlı Kaya’nın gözaltına alınması ile tutuklu sayısı 6’ya çıkarken zanlı Kaya ilk kez diğer zanlılar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar ve Ahmet Bağlars ek tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Kundaklama soruşturmasında soruşturma memuru değişirken yeni atanan Müfettiş Muavini Cem Ozan, dün tutuklanan zanlı Mustafa Kaya ile birlikte tutuklu sayısının 6’ya yükseldiğini ve tüm zanlıların 19 Şubat tarihinde meydana gelen “Kundaklama ve Kasti Hasar” meseleleriyle ilgili tutuklandıklarını söyledi. Ozan, meydana gelen olayla ilgili birçok kamera görüntüsü incelendiğini ve üç kundaklamanın yarım saat içerisinde olup bittiğini belirtti. Ozan, poliste işkence iddialarına karşın 6 zanlının doktor kontrolünden geçirildiğini belirterek, doktor raporlarını mahkemeye sundu.

Ozan, olayla ilgili çeşitli adreslerde arama yaptıklarını, zanlıların kendi aralarında iletişim kurmak için başka şahıslara ait telefonlar kullandığını tespit ettiklerini ve bu telefonların sahipleri ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Ozan, 4 gün içerisinde 40 kişiden ifade aldıklarını ancak alınacak birçok ifade daha bulunduğunu belirtti. Ozan, olayla ilgili yeni kamera görüntüleri de tespit edildiğini ve bunların incelemesinin sürdüğünü söyledi. Ozan, zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere etki edebileceğini belirterek tutukluluk sürelerinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.

Talebe itiraz eden 6 zanlının avukatı Mustafa Asena, zanlıların gereksiz yere tutuklu kaldıklarını ifade ederek, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya etki edemeyeceklerini savundu. Savunmanın bu iddiası üzerine Müfettiş Muavini Ozan, kundaklama soruşturması için gittikleri bir işyerinde işyeri sahibinin bazı şahısların gelip kendilerine, “Polis sizden kamera görüntüsü aldı mı? Kundaklama ile ilgili soru sordu mu “şeklînde tehditkâr konuşmalar yapıldığına dair bilgi verdiğini söyledi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar ve Adem Bağlar’ın 5’er gün Mustafa Kaya’nın ise 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.