Kundaklama’da 5. Tutuklu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da infiale neden olan kundaklama soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı. Tutuklu sayısının 5’e çıktığı meselede önceki gün tutuklanan zanlı Adem Bağlars bugün Lefkoşada mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Öjen Açıkada olayla ilgili bulguları aktardı. Açıkada huzurda bulunan zanlı Adem Bağlars’ın diğer tutuklu bulunan zanlılar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Özgeyik ve Mahmut Selkar ile 19 Şubat tarihinde meydana gelen Kundaklama ve Kasti hasar suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının tanık ifadelerinde adının geçtiğini ve tutuklu bulunan diğer zanlılar ile henüz bulunamayan zanlıları olay yerlerine emare olarak alınan kiralık araç ile bıraktığının kamera görüntülerinde tespit edildiğini söyledi. Polis meselenin çok ciddi olduğunu zanlının soruşturma maksatlı tahkikatın selameti açısından 3 gün polis tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Fatma Şenol huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının toplumda infiale neden olan bu meselenin ciddiyetini göz önünde bulundurarak 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.