Kundaklama Soruşturması Sürüyor

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerine eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayı ile ilgili tutuklu bulunan Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar ve Mustafa Kaya aleyhine soruşturma devam ediyor. Aleyhlerinde alınan 5’şer günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar, ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Cem Ozan mahkemede verdiği ifadede Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Adem Bağlar ve Mustafa Kaya’nın 19 Şubat tarihinde üç ayrı işyerinin kundaklanması olayında “Kasti Hasar” ve “Kundaklama” suçlaması ile gözaltına alındıklarını belirtti. Müfettiş Muavini Cem Ozan, zanlıların 18 gündür tutuklu bulunduğunu, bu süre içerisinde 105 kişiden ifade aldıklarını, 92 adet telefon numarası kaydının incelendiğini ve olayla ilgili emare olarak alınan 28 kamera görüntüsünden 16’nın incelendiğini, geriye kalan 12’sinin ise puslu görüntülerden dolayı netleştirilmesi için uzmanlara gönderildiğini ifade etti.

Ozan, zanlıların son olarak mahkemeye çıkarılarak haklarında 5 gün ek tutukluluk kararı alındığını ifade ederek, 5 günlük sürede 35 kişiden ifade aldıklarını ve zanlıların Girne, Güzelyurt ve Lefkoşa’da kaldıkları 13 ayrı evde arama yaptıklarını dile getirdi. Ozan, arama yapılan evlerde sim kartlar bulduklarını ve inceleme altına aldıklarını söyledi. Ozan, ayrıca kamera görüntülerinde olayda kullanılan bir aracı tespit ettiklerini, aracın rengi ve modelini belirlediklerini ve bu yönde araştırma yaptıklarını söyledi.

Ozan, kundaklanan iş yerlerinin yanıcı maddelerle yakıldığını, yanıcı maddenin araştırılması kapsamında birçok benzin istasyonunun görüntülerinin inceleneceğini söyledi. Müfettiş Muavini Cem Ozan, soruşturmanın devam ettiğini, 15 kişiden daha ifade alınacağını ve aranan şahıslar olduğunu belirterek, zanlıların halen dışarda olan suç ortaklarının soruşturmaya etki etmeye çalıştığını, zanlıların da serbest kalması halinde tanıkların daha fazla baskı altında kalacağını belirtti.

Ozan, tanıkların polise yardımcı olmamaları için tehdit edildiklerini, olayla ilgili polise ifade veren iki tanığın önceki gün itibari ile tehdit mesajları aldıklarını, tehdit edilen tanıkların Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne gelerek şikâyetçi olduklarını ifade etti. Ozan, tehdit olayı ile ilgili de soruşturma yaptıklarını belirtti. Meydana gelen olayda zanlıların suç ortaklarının rolünün çok önemli olduğunu kaydeden Ozan, soruşturmanın güvenliği açısından zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, ek tutukluluk duruşmasında polisin soruşturmasının devam ettiğine dikkati çekerek, aranan kişilerin ve kayıp emarelerin olduğunu ifade ederek Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar’ın 8’er gün, daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 5 günde 80 kişi sorgulandı