Kokain Zanlıları Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Lefkoşa’da Narkotik ekiplerinin yaptığı operasyonla tasarruflarında uyuşturucu madde bulunan zanlılar Nejmi Pirgot, Beyit İnancı teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlılar Nejmi Pirgot ve Beyit İnanc'ın kullanımlarında bulunan araca Lefkoşa’da Mehmet Akif Caddesi üzerinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, tasarruflarında yaklaşık 6 gram ağırlığında “kokain” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare yapıldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmelerine emir verirken zanlı Nejmi Pirgot için KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 80 bin TL, zanlı Beyit İnancı için KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 60 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.