Koçero, Verilen Şansı Değerlendiremedi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Geçtiğimiz ay Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde aleyhine getirilen kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan son kez kendisine şans verilerek para cezası ile cezalandırılan Koçero Lakaplı zanlı İbrahim Özyüksel tasarrufunda bulunan eroin ve haplarla yeniden yakalandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz zanlı İbrahim Özyüksel’in 23 Nisan 2015 tarihinde saat 19.00 raddelerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi park yerinde devriye gezen polis ekibi tarafından tespit edildiğini ve tasarrufunda 25 adet uyuşturucu madde içerikli hap ve içerisinde eroin olduğun dan şüphelenilen 1 adet elle sarılmış hapla tutuklandığını söyledi. Zanlının konu uyuşturucu hapları nisan ayı içerisinde 50 adet ve eroini ise yarım gram aldığı yönünde beyanda bulunduğunu belirten Ramiz mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı kendisinin eroin bağımlısı olduğunu bu bağımlılıktan kurtulmak için bir arkadaşının kendisine bu hapları kullanmasını önermesi üzerine konu hapları kullanımı için aldığını söyledi.

Yargıç Meltem Dündar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına ancak tutukluluk süresi boyunca Barış, Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde kontrole götürülmesine emir verdi.