Eroin zanlısı teminata bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 23 Nisan 2015 tarihinde tasarrufundaki uyuşturucu maddeler ile yakalanan İbrahim Özyüksel teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram, Lefkoşa’da 23 Nisan 2015 tarihinde saat 19.00 raddelerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi park yerinde tespit edilen Koçero lakaplı zanlı İbrahim Özyüksel’in tasarrufunda içerisinde eroin kalıntısı olan 1 adet elle sarılmış sigara bulunduğunu söyledi. Zanlının tasarrufunda bulunan 25 adet hapın ise ilaç ve eczacılık yasasına aykırı olduğunu ancak uyuşturucu madde sınıfında yargılanamayacağını belirtti. Bayram ancak konu hapların birçok ülkede uyuşturucu sınıfında yargılandığını da ekledi. Polis memuru zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi, 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.