Koçak Geri Döndü

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemizde faaliyet gösteren Osman Koçak Ltd isimli iş yerinin işletmecilerinden Hasan Hakan Koçak hakkında tutuklama emri bulunması sebebi bugün KKTC'ye giriş yaparken tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan zanlı teminata bağlandı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mahir Türe olayla ilgili bulguları aktardı. Türe huzurda bulunan zanlı Hasan H. Koçak'ın 6 ayrı poliçeler yasasına aykırı harekette bulunmak suçundan methaldar olduğunu belirtti. Polis zanlının çek yasağına girmesine rağmen tasarrufunda bulunan çekleri iade etmemesinden ötürü hakkında soruşturma başlatıldığını ancak yurtdışında olmasından ötürü hakkında tutuklama emri bulunduğunu ve ülkeye giriş yaparken tutuklandığını söyledi. Polis memuru Mahir Türe zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması 15 günde bir polise ispati vücut etmesi ve KKTC Vatandaşı muteber bir kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.