Ledra Ledra Palas geçiş kapısında ele geçirilen ve 5 kilo bonzai üretimi yapılabilecek maddenin Adamanton” isimli bir madde olduğu açıklandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Ledra Palas geçiş kapısın ele geçirilen ve beş kilo Sentetik Cannabinoid türü (Bonzai) yapımında kullanılacak 100 gram uyuşturucu hammaddesi ile ilgili soruşturma tamamlandı. Hammaddeyi KKTC’ye ithal ettiği esnada suçüstü yakalanan İ.N (K-31) ve uyuşturucuyu Güney Kıbrıs’ta zanlı İ.N’ye verdiği tespit edilen C.T (E-21) teminat talebi ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemede sınır kapısında ele geçirilen “Adamanton” isimli maddenin KKTC’de ilk defa görüldüğü açıklandı.

UYUŞTURUCU HAMMADESİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Duruşmada 11 Temmuz saat 15.10 sıralarında Ledra Palas Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan zanlı İ.N’nin üzerine yapılan aramada “Adamanton” isimli maddenin ele geçirildiği ve madde ile yaklaşık olarak 5 kilo bonzai yapılabileceği aktarıldı. Polis, gözaltına alınan zanlının ardından suçla bağlantılı zanlı C.T’nin de Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Soruşturma amaçlı 10 gündür tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlılardan gönüllü ifade alındığını ve maddenin laboratuvar sonuçlarının geldiğini belirten polis, hammaddenin tam olarak 100 gram 240 miligram olduğunu açıkladı. Polis, sınır kapısında ele geçirilen “Adamanton” isimli maddenin KKTC’de ilk defa görüldüğünü de ifade etti. Polis, suçla bağlantılı tutuklu bulunan zanlıların davalarında hazır olması için teminata bağlanmalarını talep etti.

MAHKEME 600 BİN TL KEFALET SENEDİNİ ŞART KOŞTU
Mahkeme, zanlıların 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları, haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atmaları, her zanlı için üç kefilin100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları şartlarıile tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar verdi. Ancak üç kefil bulamayan zanlılar cezaevine gönderildi.

Kaynak: Star Kıbrıs