600 KİLO KAÇAK ET

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da tasarrufunda 600 kilo kaçak et bulunan zanlı Ersan Keleşoğlu ve ona eti ülkemize geçirmesi için yardım ettiği iddia edilen Gümrük memuru Cuma Yoran tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Parlak olayla ilgili bulguları aktardı. Parlak huzurda bulunan zanlılar Ersan Keleşoğlu'nun yapılan operasyon sonucunda 12 Ekim tarihinde aracı içerisinde yapılan aramada 600 kilo ağrılığında kaçak et bulunduğunu söyledi. Polis zanlı Keleşoğlu'dan yapılan sorguda konu etleri ülkeye Kermiya sınır kapısından zanlı Cuma Yoran'ın yardımı ile geçirdiği beyanında bulunduğunu belirtti. Polis memuru Mustafa Parlak mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı ikişer kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.