Kennedy dede cinayetinin 5 zanlısı ağır ceza mahkemesine havale edildi

29.1.2018 tarihinde Gazimağusa’da Kaliland bölgesindeki saat 21.45 raddelerinde evinden zorla kaçırılarak Çanakkale göledi bölgesine götürülerek dövülmek suretiyle öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy Taowwabwa Dede E-28 ‘nin katil zanlısı olarak tutuklanan biri bayan beş kişi, N.Ş, O.K, O.K, S.D ve Z.K bugün Gazimağusa kaza mahkemesindeki ilk tahkikat duruşması tamamlanarak ağır ceza mahkemesine havale edildiler.

Yargıç Umut İnan huzurunda devam edilen ilk tahkikat duruşmasında iddia makamı adına savcı Hasan Boşnak, zanlılar adına avukat Ulaş Sabancı, İbrahim Demirtaş, Ahmet Katar ve Mustafa Kocatürk hazır bulundu.

Avukat Ahmet Katar dışında diğer avukatlar tahkikat subayı Erkan Yahat’a olayla ilgili çeşitli sorular yönelttiler. Yöneltilen sorular arasında maktulun kaçırılma esnasında bayıltmak için kullanılan elektrikli copun maktul üzerinde ne gibi etki yapmış olduğu, ölüm saatinin tespiti, kaçırıldığı anda hangi zanlıların olay yerinde olduğu Çanakkale göledindeki maktulün dövülerek öldürülmesi esnasında görgü tanık sayısı, kimlikleri ve maktule olan mesafeleri ile görgü tanıkların vermiş oldukları ifadeni teyit edilip edilmediği şeklinde sorular oldu. Tahkikat subayı tüm sorulara kısa ve kesin cevap vermek suretiyle olaya ne denli vakıf  olduğu izlenimini verdi.

İstintak safhası sona erdikten sonra iddia makamı adına savcı Hasan Boşnak söz alarak meselenin ilk soruşturması süresince mahkemeye 13 tanık ve 206 emare sunduğunu belirterek bu aşamada başka tanık ve emare olmadığını ifade etti. Sanıkların itham oldukları Adam öldürme, insan kaçırma, alıkoyma ve ciddi darp davaları ile ilgili mahkemeye sunulan tanık ifadeleri ve emareler ışığında davanın ağır ceza mahkemesine havale edilmesi yönünde yeterli şahadet olduğu ve aktardığı inancında olduğunu aktardı.

Sanıklara yargıç tarafından yasal hakları bildirildikten sonra avukatlar da başka tanık ve emare ibraz etmeyeceklerini, meselenin ağır cezaya havale edilmesine itirazları olmadığı,  emare ve şahadet ile ilgili istintak haklarını mahfuz tutacaklarını belirttiler.

Tüm bu olgu ve şahadet ışığında yargıç Umut İnan, 5 sanık aleyhinde getirilen davalarda yeterli şahadetin mevcut olduğu kanaatine vardıktan sonra davayı 29.5.2019 tarihinde Gazimağusa’ da oturum yapacak olan ağır ceza mahkemesine havale ettiğini belirtti.(MHA)