Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde dikkatsiz ve süratli bir şekilde araç kullanan zanlı Mohamed Khalufa Hammad Akola kaza yapıp 3 kişinin yaralanmasına sebep olduğu için tutuklanarak ün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Rifat Üzümcüler olayla ilgili bulguları aktardı. Üzümcüler 9 Mayıs tarihinde saat 16.00 raddelerinde Lefkoşa'da Atatürk caddesi boyunca ZMD 928 plakalı salon aracı soldan ikinci şerit içerisinden doğu istikametine doğru kullandığı esnada yolun solunda bulunan Capital Bank önlerine geldiğinde dikkatsizliği sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu o esnada yolun solunda park halinde bulunan NF 485 plakalı salon aracın arka kısmına ön kısmı ile çarptığını söyledi. Polis çarpma sonucu öne doğu savrulan NF 485 plakalı araçta önünde park halinde bırakılan RC 941 plakalı aracın arka kısmına ön kısmı ile çarptığını mahkemeye aktardı. Polis memuru Üzümcüler kaza sonucu yaralanan ZMD plakalı araçta yolcu olarak bulunan Lefkoşa'da sakin Kamilla Juhanova ve Lefkoşa'da sakin Emafe Mugama kaldırılmış olduğu Lefkoşa Devlet Hastahanesi acil serviste ilk yardım tedavisine mütakip Emafe Mugama ayni serviste, Kamilla Juhanova’nın ise beyin kanaması nedeniyle yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak tutuklanan ve huzurda bulunan zanlının uyuşturucu madde tesiri altında olduğu şüphesi olmasından ötürü idrar ve kan örneği alındığını, tahlil sonucunun beklendiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini yaralı olarak yoğun bakımda bulunan juhanova’nın hayati tehlikeyi atlattığını belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması, 50 bin TL koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.