Kasti hasar ve taciz zanlısı teminatla serbest kaldı

20.4.2019 tarihinde, Gazimağusa’da saat 02.27-05.09 saatleri arasında ayrılmış olduğu eski eşine kendisiyle barışmasını sağlamak maksadıyla cep telefonunun viber hattından birçok kez mesaj atarak taciz eden ve cevap almaması üzerine saat 05.30 raddelerinde eski eşiyle husumeti olduğu kişinin aracının ön camını cam kesme aleti ile çizerek “hırsız” yazan K.B (E -47) şikâyet üzerine tutuklanmıştı.

21.4.19 tarihinde aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alınan zanlı bugün teminat maksatları bakımından yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Tahkikat memuru Murat Öztürk 3 günlük tutukluluk süreci içerisinde yapmış olduğu tahkikatla ilgili mahkemeye bilgiler aktardı. Öztürk yeminli ifadesinde şikâyetçi eski eş yanında ön camı çizilmek suretiyle 1000 TL hasara uğratılan araç sahibinin de şikâyetçi olduğunu belirtti. Zanlıya ait cep telefonundaki dökümlerin de incelendiğini aktaran Öztürk zanlıya kasti hasar ve telefonda taciz suçlarıyla ilgili dava okunduğunu belirterek zanlının cevaben kabul ediyorum cevabını verdiğini aktardı. KKTC vatandaşı olan ve geçimini Güney Kıbrıs’ta çalışarak geçiren 2 çocuk sahibi zanlının aleyhindeki dosyanın tamamlandığını belirten Öztürk zanlıyı davası görüşülünceye değin teminata bağlanmasını talep etti.

Olguları değerlendiren yargıç Umut İnan zanlının 2000 TL nakdi teminat yatırması, 30000TL şahsi kefalet imzalaması,  bir kişinin zanlı lehine 30000 TL şahsi kefalet imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalmasını emretti. (MHA)