Kasti hasar ve kavga zanlısı polise teslim oldu

20.4.2019 tarihinde saat 21.00 raddelerinde Gazimağusa Gülseren yolu üzerinde bulunan pide fırını önünde, 3 ve 5 kişiden oluşan iki grup yan bakma iddiasıyla çıkan tartışmada birbirlerine demir cop, profil demir ve metallerle vurmak suretiyle bir kavgada yer almışlardı. Kavga sonrası 7 zanlı tutuklanmış, ismi belirlenen zanlı 8 V.Y ise bulunamamıştı. Yapılan soruşturmada kavga esnasında mahallinde bulunan zanlı 2 B.G.E ye ait salon araca zanlı 7 ve 8 in demir cop ve profillerle kasten ve kanunsuz olarak vurmak suretiyle kasti hasar yaptıkları tespit edilmişti.

Bulunamayan zanlı 8 V.Y dışındaki diğer zanlılar kavga ve rahatsızlık, tecavüzkâr alet taşıma ve kasti hasar suçlamasıyla 21.4.19 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3 gün tutukluluk emri alınmıştı.

Kasti hasar, kavga ve rahatsızlık ve tecavüzkar alet taşıma suçlarından aranan zanlı 8 V.Y  21.4.19 tarihinde polise giderek teslim oldu. Tutuklanan zanlı bugün ek tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı adına savcının sorularını yanıtlayan tahkikat memuru zanlının polise gelerek teslim olduğunu, olayla bağlantısına dair itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiğini belirterek tahkikatını sürdürebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 2 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Olguları değerlendiren yargıç Umut İnan zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)