13.7.20 tarihinde saat 18.00 sıralarında Gazimağusa’da Anamur caddesi üzerinde belediye araç park yeri içerisinde bulunan ve araç sahibi M.B nin de içinde bulunduğu araca İ.Ö isimli şahsın teşviki ile yüzlerine karton maske takarak demir boru kullanmak suretiyle ön camına vurup 800 TL kasti hasarda bulunan İlker Göl (E-33) ve Mehmet Kırlar (E-33) şikâyet üzerine polis tarafından tutuklanmışlardı. Kendilerini suç işlemeye teşebbüs ettiğini iddia ettikleri İbrahim Özdemir isimli şahıs ise bulunamamıştı.

Aranmakta olan zanlı İbrahim Özdemir 15.7.20 tarihinde gece saat 12.00 raddelerinde kendi isteğiyle polise giderek teslim oldu ve tutuklandı.

Zanlı İbrahim Özdemir bugün 16.7.20 tarihinde kasti hasar ve tecavüzkâr alet taşıma suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edildi.

İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Engin Yıldız olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. Yıldız şahadetinde, 13.7.20 tarihinde Gazimağusa’ da umumi bir yer olan araç park yeri içerisinde araç sahibi M.B’nin de araç içerisinde bulunduğu esnada zanlının telefoniyen yapmış olduğu teşvikle İlker Göl ve Mehmet Kırlar nin tasarruflarında bulundurdukları demir boru ile kasten ve kanunsuz olarak aracın ön camına vurmak suretiyle 800 TL kasti hasar yaptıklarını söyledi.

İlker Göl’ün aynı gün tespit edilerek tutuklandığını, gönüllü ifade vermek suretiyle suçunu itiraf ettiğini Mehmet Kırlar nin de aynı gün tutuklandığını, zanlı ile telefon görüşmesi yaptığı ve suçun işlenmesi konusunda teşvikte bulunduğu iddiası ile bir gönüllü ifade verdiğini belirten Yıldız zanlının ayni gün arandığını ancak bulunamadığını söyledi.

Kasti hasar olayı ile ilgili tutuklanan İlker Göl ve Mehmet Kırlar nin 14.7.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildiğine dikkat çeken Yıldız, zanlının da 15.7.20 akşamı saat 12.00 sıralarında polise gelerek teslim olduğunu ve tutuklandığını belirtti.

Olay esnasında kendisinin orada olmadığını, işlenen suçla hiçbir bağlantısı olmadığı yönünde zanlının beyanı olduğuna değinen Yıldız, paket işinde çalışmasından dolayı İlker Göl’ü bildiği ve telefonda görüştüğünü iddia ettiğini belirtti.

Zanlının beyanları ve kamera görüntülerinin incelenebilmesi yanında cep telefonu ile ilgili GSM operatöründen yazışma yapılması gerektiğine dikkat çeken Yıldız, zanlı aleyhine 1 gün süre ile tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)