Doğu 4 gün daha tutuklu kalacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da, Büyük Reşit Sokak üzerinde park halinde bulunan Gürel Ercener’e ait KS 589 plakalı salon araç üzerine, yanıcı madde döküp yaktığı gerekçesi ile tutuklanan kardeşi zanlı Cem Derviş Doğu aleyhinde başlatılan soruşturma sürüyor. Zanlı bugün ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç huzurda bulunan zanlı Cem Derviş Doğu’nun 2 Ekim tarihinde saat 4.30 sıralarında Lefkoşa’da, Büyük Reşit Sokak üzerinde park halinde bulunan kardeşi Gürel Ercener’e ait KS 589 plakalı salon araç üzerine muhtemelen yanıcı madde döküp ateşe vermek suretiyle kasti hasara uğrattığı gerekçesi ile tutuklandığını söyledi.

Polis çıkan yangın sonucunda bahse konu aracın tamamen yanarak zarar gördüğünü, aracın yanında park halinde bulunan GC 264 plakalı aracın ise kısmen yanarak zarar gördüğünü mahkemeye aktardı. Polis memuru Ergüleç mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini incelenmesi gereken kamera kayıtları olduğunu belirterek zanlının soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.