Karabulut İntihara Teşebbüs Etti

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Gönyeli’de faaliyet gösteren Fellahoğlu Kuyumculuk’ta meydana gelen soygun olayı ile ilgili tutuklanan İbrahim Karabulut, Ceyhun Tatlıcı, Meriç Muk ve Hacı Murat Bozdoğan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı Meriç Muk dün hırsızlık mal kabulü suçundan Mağusa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. Zanlılar İbrahim Karabulut, Ceyhun Tatlıcı ve Hacı Murat Bozdoğan ise bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Zanlılar hakkındaki soruşturmayı yapan polis, zanlıların 17 Mayıs tarihinde Fellahoğlu Kuyumculuk’ta meydana gelen kasti hasar, dükkân açma ve sirkat suçlarından dolayı tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlıların 203 bin TL değerinde 55 parça altın ve 8 bin TL değerinde 37 adet saat çaldıklarını ifade etti. Çalınan altınların 32 parçasının, saatlerin ise 14 tanesinin bulunduğunu kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini söyledi. Polis, tümü KKTC vatandaşı olan üç zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, üç zanlı için 2’er kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve 2 haftada bir polise giderek imza atmaları şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Ancak teminat şartını yerine getiremeyen ve cezaevine gönderilen İbrahim Karabulut akşam saatlerinde deterjan içerek intihara teşebbüs etti. Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Karabulut midesi yıkandıktan sonra tedavi altına alındı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.