Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de meydana gelen "Sirkat, Kasti Hasar ve Mülke Tecavüz" suçlarına methaldar olarak tutuklanan zanlı Şahin Kandemir bugün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru İbrahim Varol, Zanlı Şahin Kandemir’in, 12.03.2020 tarihinde Alsancak'ta meydana gelen "Sirkat, Kasti Hasar ve Mülke Tecavüz" meseleleriyle ilgili olarak methaldar olduğunu belirtti. Polis,  zanlı Şahin Kandemir’in yaklaşık 9 aydır yanında çalışma izni dâhilinde çalışmakta olduğu iş vereni Alper Özorun'un Alsancak'ta Atatürk Caddesi üzerinde Numara 3

adresindeki ikametgahının batı kısmında bulunan otoparkı içerisinde ki, park halinde bulunan PN 896 plakalı Ford Ranger marka aracının sol ön camını, şu an yurt dışında olan suç ortakları M.B.D. ve A. A. ile birlikte daha önceden planladıkları üzere, tahta saplı demir çekiç ile kırıp bin TL hasara uğrattıktan sonra, araç içindeki dirsek dayama torpidosu olarak bilinen bölmesinde muhafaza edilen 20.000 TL nakit parayı sirkat ettiklerini söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak diğer isimleri tespit edilen A.A. ve M.B.D. aleyhinde arama emri bulunduğunu belirtti.  Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirterek, zanlının davalarında hazır olmasını sağlamak maksadıyla mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti Yargıç Temay Sağer, zanlının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması, yurtdışına çıkışının yasaklanması ve beyan ettiği adresten izinsiz ayrılmaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.