1950 değil 1300 TL sirkat ettim dedi

20.7.20 tarihinde Gazimağusa’ da İsmet İnönü bulvarı üzerinde bir çiçekçi dükkânından 1900 TL para sirkat eden Nijerya uyruklu Blessing Bulus Jıbrın (K-20) isimli öğrenci kamera kayıtlarından tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün 21.7.20 tarihinde sirkat suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanarak serbest kaldı.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser ilk tanık olarak polis memuru Halil Metin’i tanık olarak çağırdı.  Polis memuru Metin yemin altında verdiği şahadette, 20.7.20 tarihinde saat 3.50 raddelerinde, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Romantik Garden isimli çiçekçi dükkânına müşteri olarak giden zanlının kasa görevlisinin bir anlık dalgınlığını fırsat bilerek kasadan 1900 TL para sirkat ettiğini söyledi.

İş yeri kameralarının incelenmesi sonucu zanlının tespit edildiğini ve aynı gün tutuklandığına değinen Metin, zanlının kalmakta olduğu yurt binasındaki odasında yapılan aramada 1300 TL nakit para bulunarak emare alındığını belirtti.

Kendisine okunan yazılı dava tebliğine suçunu kabul ettiği yönünde cevap verdiğine dikkat çeken polis memuru Metin, tahkikatın tamamlanması nedeniyle bir üniversitede eğitim gören zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Aldığım para 1300 TL ‘idi

Avukatı bulunmayan zanlıya yargıcın konuşma fırsatı vermesi üzerine konuşan zanlı iş yerinden sirkat ettiği paranın tümünü polise verdiğini söyleyerek. “aldığım parayı saymadım, belirtildiği gibi aldığım para 1950 TL değil 1300 TL idi. Hiç harcamadım ve polise de 1300 TL olarak teslim ettim. Başka param da yoktu” dedi.

Yargılanıncaya değin teminatla serbest kaldı

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC dışına çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslimi ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)