Kamera Kayıtları İncelenecek

Girne’de bayramdan bir gün önce meydana gelen kavgada Murat Aktar’ı bıçaklayarak yaralayan zanlı Ferhat Er aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Bölgedeki kamera kayıtları bayram tatili nedeniyle incelenemedi. Polis, çıkan kavgada bıçağı henüz bulamadı.

Aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı Er, dün ek tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

 
Tutukluluk süresi uzatıldı   

Girne Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Varol mahkemede verdiği ifadede, zanlı Ferhat Er aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini anlattı.

Polis memuru İbrahim Varol, 5 Temmuz saat 00.15 sıralarında Girne Uğur Mumcu Caddesi üzerine meydana gelen olayda Zanlı Fehat Er ile Hasan Mumoğlu’nun bir olup daha önceden aralarında husumet bulunan Murat Aktar isimli şahsı darp ettiklerini söyledi.

Varol, kavga esnasında zanlı Er’in üzerinde bulundurduğu bıçakla Aktar’ı yüzünden, başından ve kolundan yaraladığını belirtti. Olayın ardından gözaltına alınan Hasan Mumoğlu’nun aleyhine dava okunduktan sonra serbest bırakıldığını, zanlı Er’in ise mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, olay mahallindeki işyerlerine ait kamera görüntülerinin bayram dolayısı ile işyerlerinin kapalı olması nedeni ile incelenemediğini açıkladı.

Polis, olayda kullanılan kesici aletin de henüz bulunamadığını, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.