Kamera görüntüleri yakalattı

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de faaliyet gösteren Eziç Premier isimli restorana gizlice girerek muhasebe odalarını karıştıran ve herhangi bir şey sirkat etmeden kaçan zanlı Ali Yılmaz ve suç ortağı Abdulrahim Candar, bugün Girne Kaza Mahkemesi’nde, yargıç huzuruna çıkarıldı.

Polis, Girne’de faaliyet gösteren Eziç Premier isimli restoranın kapalı olduğu saat 02.00 sıralarında herhangi bir hasar yapmadan içeriye giren zanlı Ali Yılmaz’ın, çekmece içerisinde muhafaza edilen muhasebe odası anahtarlarını çalıp, muhasebe bölümü odalarına girerek odaları karıştırdığını ve ardından dışarıya çıkarak kaçtığını dile getirdi. Aynı gün içerisinde şikâyet üzerine işletmenin kamera görüntülerinin incelendiğini ve zanlının eşkâlinin tespit edildiğini belirten polis, zanlı Ali Yılmaz’ın söz konusu işletmenin eski personeli olduğunun ortaya çıktığını da ifade etti. Polis, yapılan soruşturmada zanlı Abdulrahim Candar’ın da mesele ile bağlantısı olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Zanlı Abdulrahim Candar’ın da Girne’de tespit edilerek tutuklandığını belirten polis, zanlının söz konusu suçların işlenmesinde zanlı Ali Yılmaz’a yardım ettiğine yönelik itirafta bulunduğunu vurguladı. Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlılardan Ali Yılmaz’ın iki kefilin 50’şer bin, Abdulrahim Candar’ın ise bir kefilin 40 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.