Kamera görüntüleri incelenecek

Geçitkale’deki Bardak Zeytinyağı Fabrikası’nın iki kez kundaklanması olayı ile bağlantısı olduğu iddia edilen Kağan Karabıyıklı aleyhine 4 günlük ek tutukluluk emri alındı


Gazimağusa kazasına bağlı Geçitkale köyünde faaliyet gösteren Bardak Zeytinyağı Fabrikası’nın kısa süre içerisinde 2 kez kundaklanması olayı ile bağlantısı olduğu öne sürülen Kağan Karabıyıklı, 2 gün süren tutukluluğunun ardından dün yeninden mahkeme huzuruna getirilerek aleyhine 4 günlük ek tutukluluk emri alındı.

Bölgede bulunan kamera görüntülerini ve çevre şahadetleri toplayacağını belirten polis, zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceğine dikkat çekti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ayşe Kaymak, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Geçitkale Polis Karakolu’nda görev yapan polis müfettişi Arif Konyalı’yı tanık olarak dinletti.

Tanık polis Arif Konyalı, Geçitkale’de bulunan Bardak Yağ Fabrikası’nın toplamda iki kez kundaklandığını hatırlattı. Polis müfettişi, yaptıkları tahkikat neticesinde, zanlı Kağan Karabıyıklı’nın olayla bağlantısı olduğunun tespit edildiğini belirtirken, 26 Ağustos 2016 tarihinde zanlının mahkeme emri gereği tutuklandığını kaydetti.

Zanlının 27 Ağustos 2016 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarıldığını ve aleyhine 2 gün tutukluluk emri alındığını anlatan tahkikat subayı, bu süre zarfında bölgede bulunan kamera kayıtlarının incelenmeye çalışıldığını ancak hafta sonu olmasından dolayı işyeri sahiplerine ulaşılamadığını açıkladı.

Tanık polis, yine hafta sonu olmasından dolayı konu suçla ilgili alınan emareler ve izlerin tetkik için ancak dün gönderilebildiğine değinirken, mesele ile ilgili alınması gereken çok sayıda ifade ve incelenmesi gereken çok sayıda kamera görüntüsü olduğuna dikkat çekti. Polis müfettişi, tüm bu nedenlerden ötürü mahkemeden zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Ayşe Kaymak’ın bir sorusu üzerine tahkikat subayı Arif Konyalı, zanlının gönüllü ifade vermediğini söyledi.

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.


Kıbrıs