İskele’de yapımı devam etmekte olan kolej inşaatı alanında kalıp ve demir işçileri arasında iş konusunda çıkan tartışma kavgaya dönüşmesi sonucu Cafer Taş (E-47) ve oğlu Hüseyin Taş (E-21) karşı taraftan S.A’nın başına keserin keskin tarafı ile vurmak suretiyle adı edilenin kafatasında kırık oluşmasında ve şakağında 5 cm’lik kesik oluşmasına neden oldular. Olayın polisin bilgisine gelmesi sonucu Baba oğul zanlılar aynı gün tespit edilerek tutuklandılar.

Zanlılar bugün 29.10.20 tarihinde vahim zarar ve ciddi darp suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında birer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan İskele polis müdürlüğü adli şubede görevli polis memuru Sedat Tombul, yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili bilgi aktardı. PM Tombul şahadetinde, 28.10.20 tarihinde İskele’ de kolej inşaatı alanında kendilerine iş konusunda engel oldukları gerekçesiyle tartıştıkları Sınırüstü köyü sakinleri F.A ve sonradan oraya gelen kardeşi S.A’ yı ellerinde tutmakta oldukları kalıp sıkma demiri ve keserin keskin tarafı ile vücutlarının muhtelif yerlerine vurmak suretiyle ciddi şekilde darp ettiklerini söyledi.

S.A’nın kafatasında kırık, şakağında kesik meydana geldi

Darp esnasında başına keserin keskin tarafı ile darbe alan S.A’nın kafatasında kırık, şakağında ise 5 cm’lik kesik oluştuğuna dikkat çeken PM Tombul, yaralının Gazimağusa hastanesi yoğun bakım ünitesinde müşahede altına alındığını ve hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

Müştekinin sağlık durumuna göre tahkikatın şekilleneceğine değinen PM Tombul, alınması gereken ifadelerin mevcudiyetine dikkat çektikten sonra tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlılar aleyhine üçer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar talep edilen süreyi 1 gün olarak sınırladıktan sonra huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)