Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa, Lefke ve Güzelyurt’ta gerçekleştirilen asayiş ve trafik kontrolleri esnasında ülkede kaçak yaşam sürdükleri tespit edilen tümü yabancı uyruklu 8 zanlı bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemede zanlılar Michael Ayk Eghe, Destiny Olisedumme Izık We, Emmanuel Chollom, Irshad Irshad, Harıs Harıs, Felicia Chimolı Shıboko, Kameleldin Amin Kameleldin Amed, İdris Olasunkanmı Olagunju ile ilgili olgular aktarılarak, tutukluluk talep edildi. Lefkoşa’da tutuklanan zanlılarla ilgili olguları aktaran polis, 20 Nisan 2024 tarihinde, Lefkoşa'da. Sht. Mehmet Kemal Sokak üzerinde, bir polis ekibince yapılan denetim sırasında Michael Ayk Eghe ile Destiny Olisedumme Izık We’nin tespit edildiğini söyledi.  Polis, Destiny Olisedumme Izık We’nin 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren toplam 505 gün, Michael Ayk Eghe’nin ise 28 Ocak 2023 tarihinden itibaren toplam 448 gün KKTC'de izinsiz olarak ikamet ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı. Polis memuru, Irshad Irshad ve Harıs Harıs’in de Lefkoşa Surlariçi’nde tespit edildiklerini açıkladı. Polis, yapılan muhaceret kontrolünde Irshad Irshad’ın 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren toplam 322 gün, Harıs Harıs’in ise 4 Mart 2022 tarihinden itibaren toplam 778 gündür, KKTC'de izinsiz olarak ikamet ettiklerinin tespit edilerek, suçüstü hali gereği tutuklandıklarını belirtti.

Kelepçe Operasyonu: Zanlılar 8 gün daha bekleyecek! Kelepçe Operasyonu: Zanlılar 8 gün daha bekleyecek!

Lefke ve Güzelyurt’ta da 4 kaçak yakalandı…

Polis memuru, 20 Nisan saat 11.00 sıralarında Güzelyurt’taki denetimlerde ise Manisa Bulvarı üzerinde Trafik Şubesi ekipleri tarafından kontrol için durdurulan LG 029 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Zanlı Emmanuel Chollom’un üzerinde yapılan aramada içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan izmarit bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 29 Kasım 2022 tarihinden beri 508 gün ülkede kaçak yaşadığının belirlendiğini açıkladı. Polis, yine aynı tarihte Lekfe-Gemikonağı'nda tespit edilen Felicia Chimolı Shıboko 23 Şubat 2018 tarihinde KKTC'ye 90 günlük turist vizesi ile giriş yapıp, 30 Eylül 2019 tarihine kadar LAÜ'de öğrenci vizesi ile öğrenim gördüğünü fakat 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren KKTC'de toplam 1664 gün izinsiz kaldığının tespit edildiğini açıkladı. Polis, Güzelyurt'ta, Hasan Cafer Sokak üzerinde Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tespit edilen zanlı Kameleldin Amin Kameleldin Amed’in de 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren toplam 371 gün yetkili makamdan izinsiz KKTC'de ikamet ettiğinin belirlendiğini söyledi.  Polis memuru, 20 Nisan 2024 tarihinde Cengizköy'de Cürümleri Önleme Şubesinde görevli polis ekipleri tarafından yolda yaya olarak yürürken tespit edilen İdris Olasunkanmı Olagunju’nun ise  23 Şubat 2018 tarihinde KKTC'ye 90 günlük turist vizesi ile giriş yapıp, 30 Eylül 2019 tarihine kadar LAÜ'de öğrenci vizesi ile öğrenim gördüğünü fakat 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren KKTC'de toplam 1664 gün kaçak yaşadığının belirlendiğini açıkladı. Polis, Lefkoşa, Lefke ve Güzelyurt’ta tespit edilen 8 zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Polis, zanlıların ülkede kaçak kaldıkları sürede nerede ve ne şekilde ikamet ettiklerini ve bu süre zarfında herhangi bir işleyip işlemediklerinin araştırılacağını belirtti.  Polis, ayrıca zanlılarla ilgili İçişleri Bakanlığından ifade temin edileceğini belirterek, İdris Olasunkanmı Olagunju ile Felicia Chimolı Shıboko’nun bir, diğer 6 zanlının ise 3’er gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlılardan İdris Olasunkanmı Olagunju ile Felicia Chimolı Shıboko’nun bir, diğer 6 zanlının ise 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.