İzinsiz taşeronluk yapan zanlı davası görüşülünceye değin cezaevine gönderildi

Haziran 2017 yılından beri yasal statüsü olmadan KKTC’de izinsiz ikamet eden ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronlar Birliğine üye olmadan izinsiz taşeronluk yapan B.İ şikâyet üzerine 3 Mayıs 2019 tarihinde polis tarafından tutuklanarak 4.5.2019 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarıldı ve hakkında 3 gün tutukluluk emri alınmıştı.

İngiltere’de sakin bir şahsın Yeniboğaziçi bölgesinde bulunan inşaat projesi ve çevre duvarlarının yapımıyla ilgili zanlı ile anlaşan ve karşılığında 41.000 TL nakit ile 18.850 sterlin ödeyen müşteki ile zanlı arasında sorun yaşanması nedeniyle olay polise intikal etmişti.

Olayın polise intikal edilmesiyle yapılan soruşturmada zanlının Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronlar Birliğine üye olmadan taşeronluk yaptığı ve 5 Haziran 2017 tarihinden beri KKTC’de yasal statüsü olmadan izinsiz ikamet ettiği tespit edildi.

Zanlı,  yargıcın izin vermesiyle mahkemede yaptığı savunmasında, bir pastanede oturmakta olduğu esnada müştekinin kendisinin yanına gelerek görüşme yaptığını ve kendisini mimar olarak değil de tasarımcı olarak müştekiye tanıttığını beyan etmişti.

Olguları değerlendiren yargıç zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir vermişti.

Zanlı davası görüşülünceye değin 20 gün cezaevine gönderildi

Zanlı, bugün 7.5.2019 tarihinde İskele kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı. Tahkikat memurunun aktardığı bilgiler ışığında, yargıç zanlıyı davaları görüşülünceye değin her hâlükârda 20 günü geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderdi. (MHA)