Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de 2020 yılı Mart ve Nisan ayları içerisinde meydana gelen “Dükkân Açma, Yasal tutukluluktan firar, Sirkat ve Kasti Hasar” meseleleri ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Mahmut Çal dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Meseleye bağlantısı olan ve şuanda Kolon Hastanesinde müşahede altında bulunan zanlı Ali Aslan ise mahkemeye getirilmedi.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kader Çamlıbelli olayla ilgili bulguları aktardı. Çamlıbelli huzurda bulunan zanlı Mahmut Çal ve Hastanede bulunan zanlı Ali Aslan’ın 2020 yılı Mart ve Nisan ayları içerinde Girne'de faaliyet gösteren Hititbet, Canlıbalık, Carop ve Lemos isimli isletmeleri açıp girerek 1 adet Kodegen marka tableti, 2 adet Samsung marka cep telefonunu, 2 adet litrelik Chivas marka viskiyi, 2 adet zivaniya marka içkiyi, 2 adet 70 cl'lik Tekirdağ marka rakıyı, 1 adet White Horse marka viskiyi, 4970 TL parayı, birçok eski Türk Lirası kâğıt paraları, çeşitli madeni döviz paralar ve muhtelif birçok eşyayı sirkat ettiklerini söyledi. Polis zanlıların 5 Nisan 2020 tarihinde olay mahalli ve çevrelerindeki işletmelerin kamera görüntülerinden yapılan incelemeler neticesinde tespit edildiklerini ve aynı gün Girne bölgesinde yapılan geniş çaplı araştırma sırasında zanlıların tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. Polis zanlıların üzerinde yapılan arama neticesinde; sirkat etmiş oldukları konu cep telefonları ve sirkat etmiş oldukları paraların bir kısmı bulunarak emare olarak zapt edildiğini söyledi. Polis zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini ve ayni gün ikamet ettikleri evlerinde 21.30 - 21.45 saatleri arasında huzurlarında yapılan arama neticesinde, zanlıların konu işletmelerden sirkat etmiş oldukları bazı emareler tespit edilmiş ayrıca henüz nerden sirkat ettikleri tespit edilemeyen birçok saat ve muhtelif eşyalar bulunup emare olarak zapt edildiğini belirtti. Polis memuru Kader Çamlıbelli aynı gün yapılan arama sonrası konu ikametgâhın ön kısmında zanlıların Girne Polis Müdürlüğüne sevk edilmeye çalışıldığı bir sırada, zanlı Ali Aslan’ın yasal tutukluluktan firar ettiğini 6 Nisan 2020 tarihinde aranmakta olan zanlı Ali Aslan’ın Nizamoğlu Apartmanı No: 5 Girne adresinde tespit edildiği bir sırada polisleri görmesi üzerine 4 kattan atlayıp beton zemine düşmesi sonucu yaralanarak Kolon Hastanesine sevk edilmiş ve ilk etapta yapılan tedavisinde sol el bilek kısmında ve kalça kemiğinde kırıklar tespit edildiğini ve tedavisinin halan devam ettiğini aktardı. Polis zanlının bu sebepten ötürü mahkeme huzuruna getirilmesi mümkün olmadığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlattığımız tahkikatın henüz yeni başladığını alınması gerek birçok ifadenin ve aranan emarelerin bulunduğunu belirterek ilk etapta zanlı Mahmut Çal’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı Çal pişman olduğunu belirterek özür diledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Hale Dağlı zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.