Baykara’nın Ehliyetine 3 Ay El Kondu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Uzun ve sorunlu bir dava sürecinin ardından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından işlemiş olduğu Dikkatsizlik ve Tedbirsizlik sonucu Elçin Çoşar’a aracı ile çarparak ölümüne neden olma suçundan 6 ay hapis cezası ile cezalandırılan mahkûm Zerin Baykara aleyhindeki istinaf kararı bugün açıklandı.

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, üye Gülden Çiftçioğlu ve üye Bertan Özerdağ'ın huzurunda görüşülen davanın kararını üye Gülden Çiftçioğlu açıkladı. Kararda mahkûm aleyhine alt mahkemenin vermiş olduğu kararın hatalı olmadığına bulgu yapılırken eksik bırakılan tek noktanın mahkûmun ehliyetine el koymama olduğuna bulgu yaptıklarını belirtti. Çiftçioğlu bu doğrultuda sanığın ehliyetinin mahkûmiyet tarihinden itibaren 3 ay süre ile el konulmasına ve araç kullanmaktan men edilmesine karar verdiklerini açıkladı.

İstinaf konusu olay nasıl meydana gelmişti?

Yenikent bölgesinde 8 Ekim 2013 tarihinde, saat 18.30 sıralarında Zerrin Baykara yönetimindeki aracın, yolu geçmeye çalışan Elçin Coşar’a çarpması sonucu meydana gelmişti. Yol içerisine savrulan ve çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Coşar, olay yerine çağırılan ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, ardından da 12 Ekim tarihinde 04.30 sıralarında yaşamını yitirmişti.