Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Merkezi Cezaevine uyuşturucu ve telefon atılması meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Hasan İşkinat, bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktaran polis memuru Serkan Sakallı, zanlının 30 Mart 2020 tarihinde cezaevinde işlenen yasaklanmış eşyaları içeri sokmak ve hafif bir suç işlemek için gizli ittifak suçundan methaldar olduğunu belirtti. Polis, zanlının cezaevine sokulan 3 adet cep telefonundan biriyle ilgili maddi olarak bin 200 TL finans sağladığının tespit edildiğini söyledi. Polis, Lapta’da tespit edildiğini ve ikametgâhında yapılan aramada daha önce soygunda kullanıldığı tahmin edilen göz yaşartıcı sprey, kar maskesi, koli bandı, 2 çift siyah eldiven, bayan çorabı, plastik kelepçelerin bulunarak, emare alındığını belirtti.

Polis, bulunan emarelerin Alsancak’ta 12 Mart 2020 tarihinde Alper Özorun’un aracın çalınan 20 bin TL’yle bağlantısı olduğunu söyledi. Polis, zanlının gönüllü ifade verdiğini ancak tahkikatın tamamlanması için zamana ihtiyacı olduğunu söyleyerek, zanlının 4 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlının soruşturma maksatlı 4 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.