İş Adamını Bayıltıp Soyanlara 7’şer Yıl Hapis Cezası

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Facebook üzerinden iletişim kurdukları Mersinli işadamı Tarık Ciğer’i KKTC’de kahvesine ilaç atarak parasını çalan Rabia Kan, Nazan Yandak ve Mithat Can Çalık hakkındaki davada bugün karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen huzurunda yargılanan sanıklar dört davanın üçünden mahkûm edildi. Heyet, sanıkları 7’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kararda olayın olgularını aktaran heyet, sanık Yandak’ın sanık Çalık’ın yönlendirmesi ile işadamı Ciğer’i facebook’ta ekleyip, arkadaşlık kurduğunu belirtti. İşadamının 3 Mart tarihinde KKTC’ye geldiğini, sanıklar Rabia Kan ve Nazan Yandak ile buluştuğunu, Girne’de bir kafeye gittiklerini anlattı. İşadamı Ciğer’in kafede tuvalete gittiğini, o esnada sanık Kan’ın işadamının kahvesine 4 adet panik atak ilacı attığını belirterek, geri dönen Ciğer’in kahveyi içtiğini aktardı. Ciğer ve iki sanığın daha sonra kiralık araçla yola çıktıklarını, sanık Çalık’ın da onları takip ettiğini belirten heyet, sanıklar Kan ve Yandak’ın araçta uyuşup kalan Ciğer’i Lapta’da ıssız bir yere götürdüklerini, aracı park ettiklerini ifade etti. Heyet kararında, daha sonra üç sanığın bir olup işadamının valizlerini, belgelerini ve 11 bin Dolar ile 3 bin 500 TL’sini çaldıklarını söyledi.

Üç sanığın arabanın anahtarını da alıp Ciğer’i uyuşmuş bir vaziyette orada bırakıp gittiklerini aktaran heyet, olayın ardından sanıkların tespit edilip tutuklandıklarını ve yargılanmak amacı ile cezaevine gönderildiklerini belirtti. Heyet, çalınan paranın büyük bir kısmının bulunduğunu ifade ederek, zanlı Yandak’ın ülkeden çıkış yaparken tespit edildiğini ifade etti. Sanıkların, “Ağır veya hafif bir suç islemek için sersemletmek”, zorla insan kaçırma ve sirkat suçlarından yargılandıklarını kaydeden ağır ceza heyeti, bu tür suçların ceza yasasında ağır hapis cezası öngördüğünü belirtti.

Kararı okuyan Yargıç Bensen, sanıkların organize bir şekilde hareket ettiklerini, sanık Çalık’ın Mersin’de zengin Bir adam olduğunu ve parayla KKTC’ye geleceğini bildiğini söyleyip sanık Yandak’ın facebook’tan eklemesini ve iletişim kurmasını sağladığını ifade etti. Soğukkanlı, öncesi ve sonrası düşünülmüş bir planla suç işlendiğini belirten yargıç, bu hususun sanıklar hakkında ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini ifade etti. Suçun planlı ve nitelikli işlendiğini belirten yargıç, bu suçları işleyen üç sanığı da 7’er yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.