İnternet Cafe’de Bonzai

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da bir internet kafede kimlik kontrolü yapan polis ekiplerini görmesi üzerine cüzdanını yere atan zanlı Muhammed Dindar’ın cüzdanında uyuşturucu çıktı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç huzurda bulunan zanlı Muhammed Dindar’ın Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir İnternet Cafe’ye denetim maksatlı giren polis memurlarını fark etmesi üzerine cebinde bulunan cüzdanı masa altına attığının fark edilmesi üzerine durdurulduğunu ve üzerinde yapılan aramada cüzdan içerisinde yaklaşık yarım gram ağırlığında sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ve tasarrufunda bulunan maddeyi Surlar içinden 30 TL karşılığında bir şahıstan aldığı yönünde beyanda bulunduğunu söyledi. Polis memuru Sevinç zanlının tasarrufunda bulunan emarelerin Laboratuvara gönderilip sonuçlarının bekleneceğini ayrıca konu maddeyi almış olduğu şahısın da henüz tespit edilemediğini belirterek soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.