Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine zanlılar Mustafa Törün ve Erdoğan Törün’ün ikametgâhında polis tarafından yapılan aramada, birçok tabanca ve mermi bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında meseleye bağlantısı olan zanlılar E.G, Erdal Metin, B.A tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Çavuşu Mustafa Dağaşanlar olayla ilgili bulguları aktardı. Dağaşanlar alınan ihbar üzerine 8 Mart tarihinde, saat 11.30 – 12.30 sıralarında huzurda bulunan zanlılar Mustafa Törün ve Erdoğan Törün’ün ikametgâhında polis tarafından yapılan aramada bir adet 9 mm, bir adet 9 mm kurusıkı, bir adet 7.65 mm ile 138 adet 7.65 mm, 6 adet 9 mm ve 5 adet de 9 mm çaplarında tabanca ve mermi bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca bir adet da av tüfeği bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Polis memuru Dağaşanalar mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, olayla bağlantılı olarak görülen Erdal Metin’in ikametgâhında yapılan aramada, B.A adına kayıtlı bulunan bir adet av tüfeği bulunarak emare olarak alındığını mahkemeye aktardı. Polis zanlılar E.G ve B.A’nın tüfeklerini zanlı Mustafa ve Erdoğan Törün’den almış oldukları borç para karşılığında rehin bıraktıklarını mahkemeye aktardı. Polis zanlı B.A’nın ifadesinde şuanda tedavi görmekte olan eşinin ilaçlarının hastane eczanesinde olmamasından ötürü paraya sıkıştığını ve borç para alıp ilaç aldığını ancak silahını da rehin bıraktığını söyledi. Polis zanlı B.A’nın tüfeğinin zanlı Erdal Metin’in tasarrufunda bulunduğunu ve konu silahı Metin’e zanlı Erdoğan Törün’ün verdiğinin tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis emare olarak alınan tüm silahların balistik incelemesinin yapıldığını ve herhangi bir kanunsuz olayda kullanılmadıklarının tespit edildiğini belirterek tüm zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması 2 haftada bir gün ispati vücut etmelerine emir verirken zanlı Erdoğan Törün’ün 4 bin TL nakit teminat yatırmasına da emir verdi. Kıdemli Yargıç zanlı Mustafa Törün’ün için 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına, zanlılar Erdoğan Törün, E.G, B.A ve Erdal Metin için ise birer kefilin 20 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.