İkisi Tutuklu, Biri Tutuksuz Yargılanacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanı Mehmet Uçar’ın ülkeye Mersin’den kokain türü uyuşturucu madde getirdiği bilgisi üzerine 1 Ekim’de Ercan Havalimanı’nda yapılan operasyon sonucunda tutuklanan 3 kişi ile ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldılar.



Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlı Mehmet Uçar'ın, 45 gramı kokaini makatında ve önceden de adaya 900 adet uyuşturucu hap ve 452 gram kokain ithal ettiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını zanlılar aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde “kokain”, “hint keneviri” ve hap “İthal, tasarruf” ve “Ağır bir suç işlemek için gizli ittifak” suçlarından dava getirildiğini ve Uçar'ın suçunu kabul ettiğini ancak diğer zanlılar Metin Kuşçu ve Mustafa Kuni'nin kabul etmediği beyanında bulundun. Polis çavuşu Mehmet Bayram zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı Mehmet Uçar ve Mustafa Kuni’nin davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verirken zanlı Metin Kuşçu’nun ise yurtdışına çıkışının yasaklanması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100’er Bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.