Uyuşturucu Zanlıları Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da devriye gezen polis ekipleri tarafından şüpheli görülen ve üzerinde uyuşturucu madde bulunan zanlı Abdurrahman Duyar’ın ifadesi üzerine tasarrufundaki maddeyi kendisine Güzelyurt’ta sattığı tespit edilen zanlı Ebiye Karetimi’de tutuklandı. Zanlılar bugün teminat maksadı ile Güzelyurt’ta mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz huzurda bulunan zanlı Abdurrahman Duyar’ın 18 Şubat tarihinde saat 20.00 sıralarında, Lefkoşa’da polis tarafından şüpheli görüldüğünü ve üzerinde yapılan aramada yarım gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu aktardı. Polis zanlının tutuklanmasının ardından söz konusu maddeyi Şubat ayı içerisinde Güzelyurt’ta 1 gram olarak huzurda bulunan zanlı Ebiye Karetimi ‘ile telefonda konuşup anlaştıktan sonra buluşarak aldığını itiraf ettiğini söyledi. Polis tutuklanan zanlılar Duyar ve Karetimi’aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren mahkeme zanlıların davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.