Rus uyruklu zanlı ve arkadaşı tutuklandı

8.6 20 tarihinde alınan bilgi ışığında Gazimağusa’ da bir apartmanın dördüncü katında 5 numaralı dairede arama müzekkeresi tahtında narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi tarafından arama gerçekleştirildi. Ev sakini Rusya uyruklu zanlı 1 Sergei Andreichuk ve orada misafir olarak bulunan TC vatandaşı zanlı 2 Hakan Acıkabak huzurunda yapılan aramada Hint keneviri bitkisi olduğuna inanılan 2 adet saksı içerisinde ekili vaziyet 2 kök bitki bulunarak emare olarak alındı ve zanlılar tutuklandı.

Her iki zanlı bugün 9.6.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildi. İddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Mustafa Kavaz, konu apartmanda Hint keneviri ziraatı yapıldığına dair alınan bilgi ışığında 8.6.20 tarihinde ikametgâhta arama yapıldığını söyledi.

Zanlılar huzurunda yapılan arama salondaki pencere camının dışında suluk üzerinde saksı içerisinde hazır toprağa ekili yaklaşık 37 cm uzunluğunda Hint keneviri türü bitki olduğuna inanılan bir kök bitki ve ayni salonda kapaklı dolabın içerisinde yine hazır toprağa ekili vaziyette yaklaşık 36 cm boyunda bir kök bitki daha bulunarak emare alındığını belirten Kavaz, her iki zanlının suçüstü hali tutuklandığını söyledi.

Meselenin yeni olduğuna, emarelerin incelenmek üzere devlet kimya laboratuvarı ile parmak izi için PGM’ ye gönderileceğini, ikametgâhın esas sahibi ile zanlıların statüleri ile ilgili araştırma yapılacağını, bitkilerle ilgili başka şahısların olup olmadığı yönünde araştırma yapılacağına dikkat çeken Kavaz, zanlıların yazılı ifade vermediklerini, zanlı 1’ in bitkilerin kendisine ait olduğuna dair, zanlı 2’ nin ise orada misafir olduğuna dair sözlü beyanda bulunduklarını söyledikten sonra zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)