Gazimağusa sakini Emine Akçam’ın (K-27)ikametgâhında 12.3.20 tarihinde Narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi polisleri tarafından yapılan aramada ikametgâhın alt katında bulunan inşaat tahtaları arasına gizlenmiş vaziyette sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 26 gr ağırlığında madde ve üzerlerinde ayni uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan yemiş kutusu ve bir adet metal çay kaşığı emare olarak alınarak zanlı Bayan Emine Akçam tutuklandı. Aynı gün aynı evde kalmakta olan zanlı 1 bayanın nişanlısı olan zanlı 2 Erdoğan Karakaya’ ya tespit edilerek tutuklandı.

Zanlılar bugün 13.3.20 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında 3 er gün tutukluluk emri temin edildi.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Hasan Selvili olgularla ilgili yemin altında mahkemeye bilgi aktardı. Selvili şahadetinde alınan bilgi ışığında 12.3.20 tarihinde zanlı 1’in ve nişanlısı zanlı 2’nin ikamet ettiği evde mahkeme emriyle arama yapıldığını aktardı.

Yapılan aramada ikametgâhın alt katında inşaat tahtaları içerisine gizlenmiş toplam 46 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, uyuşturucu madde kırıntısı ihtiva ettiğine inanılan bir adet yemiş kutusu ve 1 adet küçük çay kaşığı bulunarak emare alındığını belirten Selvili ardından ikametgâh içerisinde de arama yapıldığına değindi.

İkametgâh içerisinde yapılan aramada mutfak odasında mutfak dolabı içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu tahmin edilen bir adet Ülker rulokat yemiş kutusu ve mutfak çekmecesi içerisinde üzerinde belirgin olarak kabartma desen bulunan 6 adet küçük çay kaşığının emare alındığını söyleyen Selvili, zanlı 1’ in suçüstü hali tutuklandığını belirtti.

Sürdürülen tahkikatta aynı ikametgâhta zanlı 1 ile birlikte yaşadığı öğrenilen nişanlısı zanlı 2’ nin de aynı gün Gazimağusa’ da tespit edilerek tutuklandığına değinen Selvili, emarelerin ilgili birimlere gönderildiği ve rapor beklendiği cihetle aleyhlerinde 3 er gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların 3 er gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi (MHA)