Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de meydana gelen kasti hasar meselesi ile ilgili olarak suçüstü tutuklanan zanlı Abdukkarım İbrahim bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde ek tutukluluk süresi alındı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kader Çamlıbelli olayla ilgili bulguları aktardı. Çamlıbelli, zanlı Abdukkarım İbrahim’in 08 Nisan 2020 tarihinde Girne'de meydana gelen 'Kast Hasar, Tecavüz-i Alet Taşımak ve Rahatsızlık suçlarından methaldar olduğunu belirtti. Polis, zanlının Gold Tower Apartmanı No:25 Girne adresinde misafir olarak bulunduğu daire içerisindeki 1 adet 3 kişilik, 2 adet tek kişilik koltuğun döşemelerini makas ile kesip yine konu dairenin banyo kısmındaki alçıpan tavanı eliyle yumruk atmak suretiyle kırıp hasara uğrattıktan sonra konu apartmanın giriş kısmındaki malzeme deposunun giriş kapısını tekme atmak suretiyle kırıp tasarrufundaki alüminyumdan mamul sopa ile apartmanın bodrum katındaki araç park alanı içerisinde park halinde bulunan NG 736 plakalı BMW 520 i marka salon aracın ön ve arka camına, MT 707 plakalı aracın ön ve arka camına, ZRK 677 plakalı Ford Fiesta marka salon aracın ön camına, ZRK 656 plakalı Ford Focus marka salon aracın ön camına ve MG 189 plakalı BMW 316 i marka salon aracın ön camına vurmak suretiyle kırıp hasara uğratarak toplam 34 bin 400 TL hasarın meydana gelmesine sebep olduğunu mahkemeye aktardı. Polis, aynı gün zanlının Girne'de Semih Sancar Caddesi üzerinde bağırıp çağırarak rahatsızlık yaptığı bir esnada tespit edilerek suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti. Polis, zanlı Nijerya uyruklu olup Girne'de ikamet ettiğini söyledi. Polis,  zanlı aleyhine başlatılan tahkikatın devam ettiğini belirterek, mahkemenin vermiş olduğu emir doğrultusunda tutuklu bulunduğu sürede Lefkoşa’da Barış Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğünü ve tedavisinin henüz tamamlanmadığını, belirterek zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasının talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel zanlının soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına ve tedavisine devam edilmesine emir verdi.