Gazimağusa’ da cep telefonu ve aksesuarı satışı yapılan bir iş yerinde girdikten sonra oradan 2050 TL değerinde kulaklık sirkat eden Nijerya uyruklu Muhammad Waziri Ahmad, güvenlik kamerasındaki görüntülerinden tespit edilerek 18.6.20 tarihinde tutuklanmıştı.

Suçunu kabul eden sanık bugün 9.7.20 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargılandı ve 3000 TL para cezasına çarptırıldı.

Olayla ilgili olguları aktaran savcı Hasan Boşnak zanlının 5.6.20 tarihinde telefonuna kırılmaz cam takmak üzere bahse konu iş yerine müşteri olarak girdiğini, iş yeri sahibinin telefona cam takma işi ile uğraşırken sanığın oradaki camlı masanın çekmecesini açıp içerisinden 2050 TL değerinde cep telefonu kulaklığını sirkat ettiğini söyledi. Suçunu kabul eden sanığın yapılan muhaceret kontrolünde 30.9.19 tarihinden itibaren KKTC’ de izinsiz ikamet etmekte olduğunun tespit edildiği cihetle aleyhinde bu suçtan dolayı da dava ikame edildiğini belirten savcı Boşnak, sanıkla ilgili temin edilen emareleri mahkemeye ibraz edip olguları aktardıktan sonra sanığın mahkûm edilmesini talep etti.

Savunma avukatı ise sanığın genç bir suçlu olduğunu, işlemiş olduğu suçtan dolayı özür dilediğini, suçunu kabul etmekle polise ve adaletin erken tecellisine katkı koyduğunu belirtti. İzinsiz ikamet ile suçlanan sanığın bu konu ile ilgili yapmış olduğu girişimler sonucu ikametini yasal hale getirdiğine dair temin edilen belgeli mahkemeye emare olarak ibraz eden savunma avukatı, üniversite eğitiminin de devam edeceği yönünde temin edilen belgeyi de mahkemeye emare olarak ibraz etti. Şikâyetçinin sanık aleyhindeki şikâyetini geri çektiği ve zararının karşılandığına dair imzalamış olduğu bir belgeyi de mahkemeye emare olarak ibraz eden savunma avukatı, 2 yıllık üniversite eğitiminin heba olmaması için sanığın tüm sorumluluklarını yerine getirdiğine dikkat çekti ve sanığa hürriyeti bağlayıcı bir ceza verilmemesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve tarafların beyanlarını değerlendiren yargıç Dilşah Karayel, şikâyetçinin şikâyetini geri alması, sanığın ikametini yasallaştırmasını ve eğitimine devam edebileceği konusunda sunulan şahadet ve sosyal hizmetler dairesinin sunmuş olduğu olumlu raporu dikkate aldıktan sonra sabıkası olmayan sanığa ilk ve son kez olmak üzere bir fırsat vermeyi uygun bulduğunu belirterek sanığı mahkûm olduğu sirkat suçundan 3000 TL para cezası takdir ettiğini belirtti. Ayrıca sanığın iyi ahlak sahibi olmak ve benzeri suç işlememek kaydıyla 5 yıl süreyle 10000 TL şahsi kefalet senedi imzalaması yönünde emir verdi. (MHA)