4-9.11.20 tarihleri arasında Gazimağusa’da meydana gelen bina açma, sirkat ve kasti hasar meselesi ile ilgili olarak sirkat edilen 962 adet muhtelif marka içkilerle aleyhlerinde şahadet temin edilen zanlı 1 Kenan Çabuk ve zanlı 2 Abdülkadir Kartal 12.11.20 tarihinde tutuklanarak 13.11.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlılar bugün 16.11.20 tarihinde Hırsızlık mal kabulü suçlamasıyla yeniden mahkemeye çıkarılarak tutuklulukları dörder gün daha uzatıldı.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PM İbrahim Çangaroğlu yemin altında verdiği şahadetinde temin edilen önceki 3 günlük tutukluluk sürecinde zanlıların ikametgahlarında arama yapıldığını ancak kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını söyledi.

Zanlılardan alınan cep telefonlarının incelenmeye gönderildiğini ancak henüz kendilerine bir döküm ulaşmadığını belirten tanık polis, sirkat edilen 962 adet alkollü içkiden 266 adedinin bu süre içerisinde bulunarak emare alındığını söyledi.

Tahkikatın çok yönlü olarak sürdüğünü, henüz bulunmayan emarelerin olduğunu, kamera görüntülerindeki incelemenin devam etmekte olduğunu ve telefon dökümlerinden zanlı sayısının artabileceğine dikkat çeken tanık polis tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlılar aleyhine dörder gün süreyle ek tutukluluk emri verilmesini talep etti,

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların dörder gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)