Hırsızlara Af Yok

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Demirhan'da faaliyet gösteren “Soydan Petrol” isimli iş yerinin muhasebe odasının kapısını kırarak içeri giren ve içerde bulunan 8960 TL nakit parayı çalan iş yeri çalışanı sanık Yasin Usta ile kendisine kaçması için yardım eden sanık Veysi Pölent aleyhindeki davalar bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda karara bağlandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşad, Vedia B. Barkın’ın sanıklar aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Kürşad açıkladı. Yargıç sanıklar lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini sanıkların pişman olup suçlarını kabul ederek adaletin erken tecelli, bulmasına katkı koymalarını lehlerine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç Kürşad ancak sanıklar aleyhine verdikleri kararda suçun işleniş şekline ve katkılarına göre ayrım yaptıklarını sanık Yasin Usta’nın müstahdemi olduğu işyerini soymasını hoşgörü ile karşılayamayacakları gibi ondan alacağı olduğu gerekçesi ile bu suçu işlemişine yardım eden sanık Pölent’e de hoş görü ile bakamayacaklarını belirtti. Yargıç ayrıca sanıkların çalmış oldukları 8960 TL paranın 4037 TL sinin bulunduğunu ve geriye kalanın sanıklar tarafından Bet Ofiste harcandığının tespit edildiğini belirterek müştekiyi eksik paralar için tazmin da etmediklerini ağırlaştırıcı sebeb olarak değerlendirdiklerini de belirterek takdir ettikleri cezaları belirtti.

Yargıç Kürşat sanıklar lehine ve aleyhine olan olguları bir kül olarak değerlendirdikten sonra sanık Yasin Usta’ya aleyhine getirilen bina açma, mülke tecavüz ve müstahdem tarafında sirkat suçlarından 2 yıl, sanık Veysi Pölent’e ise bina açma, mülke tecavüz ve sirkat suçundan 18 ay hapis cezası vermeyi uygun buldukları açıkladı.