Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Çağ Akar isimli iş yerinde müstahdem olarak bulunan zanlılar Erdem Diktaş ile Hasan Cafoğlu’nun 26 Bin 612 TL değerinde ürün çalması üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Zanlılar bugün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Aygün Karagil olayla ilgili bulguları aktardı. Karagil huzurunda bulunan zanlılar Hasan Cafoğlu ile Erdem Diktaş’ın Kasım 2017 - 24 Şubat 2018 tarihleri arasında Lefkoşa'da Taşkınköy bölgesinde faaliyet gösteren Cağ AKAR isimli iş yerinin müstahdemi olarak çalıştıkları sırada konu iş yerinin deposu içerisinden hırsızlık yaptıklarını söyledi. Polis yapılan tespite göre zanlıların toplam 26 bin 612 TL değerinde bahçe makinesi ve yağlarını çaldıklarının tespit edildiğini ve Zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini belirtti. Polis Memuru Aygün Karagil zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri, zanlı Cafoğlu'nun muteber 2 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlı Diktaş'ın ise muteber bir kefilin 60 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.