Hırsız Bakıcı Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Girne’de geçtiğimiz Kasım ayında hizmetçilik yaptığı evin sahibine ait nakit 5 bin TL para ve yaklaşık 60 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çalmakla suçlanan Rosario Baluyot ile ilgili soruşturma tamamlandı. Ev sahibi L.Ü.’nün şikâyeti üzerine polis tarafından soruşturma amaçlı tutuklanan Baluyot, bir gönüllü ifade vererek nakit para çaldığını itiraf etmişti. Çalınan ziynet eşyaları ve paralar ise henüz bulunmazken, zanlının eşyaları ve parayı ülkesine gönderildiğinden tahmin ediliyor.Öte yandan çalışma izinli olarak ülkede bulunan Baluyot’un izni ise işvereni tarafından durduruldu.

Aleyhinde alınan tutukluluk süresi dolan zanlı dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Duruşmada zanlı Rosario Baluyot’un “müstahdem tarafından sirkat” suçundan tutuklandığı ancak kayıp olan emarelerin bulunamadığı, bu aşamada soruşturmanın tamamlandığı belirtildi. Polis, ev sahibi ile görüştüklerini ve zanlının çalışma iznini durduracağını bilgisi aldıklarını, bu durumun ardından zanlının ülkede bir bağı kalmayacağına dikkat çekti. Polis, zanlının davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.