Haspolat’da Kenevir Bahçesi

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

 Haspolat’ta alınan ihbar üzerine zanlı Yakup Deniz’in ikametgâhına gerçekleştirilen operasyonda polis kenevir bahçesi ile karşılaştı. Tutuklanan zanlı bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Murat Döşenci olayla ilgili bulguları aktardı. Döşenci huzurda bulunan zanlı Yakup Deniz’in 17 Mayıs tarihinde saat 12.20 – 12.50 saatleri arasında alınan ihbar üzerine yapılan operasyonda zanlıya ait ikametgah içerisinde 3 ayrı saksı içerisinde ziraatı yapılmış boyları 15 ile 30 cm arasında değişen toplam 87 kök, hintkeneviri türü uyuşturucu madde bitkisi bulunarak emare yapıldığını söyledi. Polis suçüstü tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini belirterek ifadesinin teyit ve tekzibinin henüz yapılamadığını ve meseleye bağlantısı olduğu düşünülen şahıslarında olabileceğini belirterek ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.